preloader
FR

Industriepark de bruwaan 9 Oudenaarde

055 31 70 31 0472 32 50 69

info@petereyns.be


Volg ons

Prijs aanvragen

Vraag gratis en vrijblijven een offerte aan

Container huren

Huur een container

Container ophalen

Laat ons weten wanneer we deze mogen ophalen

Petereyns Oude Metalen Containerdienst
Petereyns

Petereyns

Aanvaardings
voorwaarden

Ontdek hier de aanvaardingsvoorwaarden van Petereyns!

Wat wij niet aanvaarden: autowrakken, witgoed (frigo’s, wasmachines, diepvriezers, droogkasten, ovens, microgolfovens,…), andere elektrische apparaten, wielen met banden, toestellen met olie in (reducties, motoren, natte transfo’s,…), mazouttanken die niet gereinigd zijn, gesloten gasflessen, munitie, explosieven, radioactieve stoffen, lithium- en alkalinebatterijen …

Geleverde goederen moeten rechtmatig verworven zijn en gedepolueerd conform de wetgeving. Schroot dient vrij te zijn van olie, radioactief materiaal en andere niet-metalen.

Indien u verschillende soorten metalen bij Petereyns aanlevert moeten deze reeds op voorhand gesorteerd en gescheiden zijn van elkaar. Alles door elkaar = prijs van het ijzer.

Wij hanteren verschillende prijzen per soort. Deze kan verschillen naargelang de aangebrachte hoeveelheid.

U wordt bij het binnenrijden bij Petereyns gewogen op de weegbrug (u en uw passagiers blijven in de wagen zitten). Wacht tot u het rode licht ziet verspringen op het groen licht. Rij door en u krijgt teken waar u mag lossen. Leeg rijdt u terug op de weegbrug (opnieuw blijven u en uw passagiers in de wagen zitten tijdens de weging!). Bij groen licht verlaat u de weegbrug en komt u binnen afrekenen. De doorgang steeds vrijhouden aub!

Al enkele jaren is de identificatiewet van toepassing bij schroothandelaren. Wanneer u goederen binnenbrengt bij Petereyns moeten wij een kopie nemen van uw identiteitskaart, en tekent u een aankoopborderel op naam af. Factuurplichtigen, verenigingen en bedrijven worden via overschrijving betaald. Particulieren kunnen eventueel cash betaald worden indien het bedrag lager is dan € 500 en het niet over koperkabels gaat.

Sinds eind juli 2013 is de wetgeving aangepast en is er een cash-verbod op koper(kabels). Wanneer u elektrische kabels (wel of niet gestript) aanlevert, zorg er dan voor dat u uw rekeningnummer bij zich heeft, dan kunnen we het verschuldigde bedrag naar u overschrijven.

Hoogspanningstransfo’s moeten vrij zijn van thermische olie EN vergezeld zijn van een verwerkingsattest van de olie. Een hoogspanningstransfo waarbij aan beide voorwaarden niet voldaan is aanvaarden we niet.

Zink waar nog roofing aanhangt kan je gratis bij ons kwijt. Zink zonder roofing, daar betalen we wel voor. Mazouttanken in 1 geheel MOETEN voorzien zijn van een spoelattest. Een mazouttank die in 2 delen is geslepen is geen mazouttank meer. (Let op: een gat inslijpen is niet voldoende, hij moet volledig doormidden of in meerdere delen geslepen zijn.) Deze delen worden door u op voorhand schoongemaakt, dan aanvaarden we deze.

Gasflessen moeten open zijn. De kraan moet openstaan en er mag geen gas meer uitkomen. Oude gasflessen waar de kop is op vastgeroest kan u kwijt op het containerpark.

Petereyns Oude Metalen Containerdienst Oud ijzer

Munitie die niet is afgegaan kan u laten afhalen door DOVO. (Bommen, kogels, granaten,…) Lege munitie kan u wel bij ons kwijt. Lege obussen, hulzen uit een schietstand,… zijn dus toegelaten.

Radioactiviteit is niet zichtbaar, ruikbaar of hoorbaar. Toch is dit een zeer gevaarlijke straling. Op apparaten waar mogelijks radioactieve straling uit komt staat meestal bijpassend pictogram. Echter, in uitzonderlijke gevallen kan iets radioactief zijn zonder dat u het weet. Soms in oude metertjes (op het puntje van de wijzer, de lichtgevende verf), bliksemafleiding, radiumhoudende stoffen of ertsen… Wij kunnen u begeleiden in de gespecialiseerde afvoer indien u een vermoeden heeft dat uw afval radioactief is. Ofwel kan u rechtstreeks contact opnemen met het FANC.

Kleine batterijen (Alkaline / Lithium / Cadmium …) worden ingezameld via Bebat inzamelpunten. Wij aanvaarden enkel loodaccu’s.

 

Diensten

Petereyns Oude Metalen Containerdienst Oud ijzer

Welkom

Kom langs voor
uw oud ijzer!

Petereyns is open volgens volgende uren:

maandag:      08u00 tot 12u00        13u00 tot 17u30
dinsdag:         08u00 tot 12u00        13u00 tot 17u30
woensdag:     08u00 tot 12u00
donderdag:    08u00 tot 12u00        13u00 tot 17u30
vrijdag:           08u00 tot 12u00        13u00 tot 17u00
zaterdag:        08u00 tot 11u30
  ! Elke eerste zaterdag van de maand gesloten

 

Gelieve u steeds een kwartier voor sluitingstijd aan te melden.

Wij zijn gesloten op zondag en feestdagen. Contacteer Petereyns voor meer informatie.

 

 

Contact